I forbindelse med gennemgangen af vores annoncekontoopsætning i anew sleep på Meta er der kommet rigtig mange spørgsmål.
Faktisk hele 81 spørgsmål.
Fordelt over 30 forskellige LinkedIn beskeder og e-mails.
Jeg tænkte, at flere mennesker kunne få gavn af de mange gode spørgsmål og mine svar til dem.
Derfor har jeg udvalgt 16 gode spørgsmål, som jeg synes, at flere burde få glæde af.
Så her er de.
PS: Hvis du gerne vil se gennemgangen, så kan du se den her.
Denne er lidt nørdet. Men jeg studsede over, at I ikke kører med en sandbox til test af forskellige annoncevarianter/hooks. Hvordan kan det være?
Vores setup er ikke særlig komplekst og det er egentlig med vilje. Vi har en masse andre discipliner, som vi sidder på som kræver vores energi. Vores proces er pt., at køre 3-4 annoncer aktivt i et annoncesæt. Tjekker hver anden dag og ser hvordan ROAS performer Last 7 Days. Vi slukker annoncer der performer under target, som har brugt CAC x 2,5 i budget. Tilføjer eller tænder nye annoncer derfra. Så der kører altid nogle highperformers. Måske når vores setup er mere komplekst (flere produkter og markeder) giver det mening at arbejde med det.
Bruger I single eller double sign opt-in til jeres email leadgenerering?
Single. Jeg har ikke gode erfaringer med double i et B2C perspektiv. Jeg kører dog dobbelt på min egen blog for at sikre høje åbningsrater der (80%+).
Opdeler i annoncesæt på produktniveau i både Traffiksporet og Konverteringssporet? (Og remarketingssporet)?
Ja, ellers performer det ikke særlig godt. Dem der bruger voksendyner eks., er ikke de samme som køber børnedyner. Derfor er vi nødtsaget til at opdele dem.
Kører i andre annoncesæt end produktspecifikke. Det kunne være brede annoncesæt fx "udsalg" eller annoncesæt med fokus på hele shoppen?
Nej, vi har et alt for snævert sortiment pt. Der er kun 4 produkter, så en masse varianter. Derfor er det ikke aktuelt for os endnu. Vi kører altid produktspecifik markedsføring, da vores produkter kræver meget forklaring i sig selv. Jeg kunne være frisk på at teste det, hvis vi fik nogle mere "almene" produkter (normale dyner f.eks.). Men det er ikke på tapetet pt.
Jeg er dog nysgerrig på, om I bruger CBO eller ABO ift. budgettering. Kan jo se du har flere annoncesæt til hver kampagne. Så får algoritmen lov at bestemme fordelingen af penge til annoncesættene eller kører I feks 50/50 på to annoncesæt?
Vi styrer budgetterne selv, det gør vi grundet det er på produktniveau og dermed kan vi bedre styre volumen (og vores lagerbeholdning). Jeg kan personligt godt lide at have kontrollen.
Jeg er virkelig nysgerrig på hvilken ROAS i kører med i de forskellige spor. Er det noget du kan/vil dele mere omkring?
Jeg kan desværre ikke nævne konkrete tal.
Men hvis vores ROAS target var index 100, så ville tracks forventeligt skulle performe:
- Traffic index 80
- Conversion index 150
- Remarketing index 200
Ifht. UGC - Benytter i samarbejdspartner eller står I selv for productsampling?
Vi står selv for hele processen. Processen er relativ simpel. Vi finder dem via. Instagram eller DreamInfluencers og tilbyder produkter for UGC-videoer. I starten skal de lave 5 videoer (godkendte) for et produkt. De bedste betaler vi 200 kr./video løbende. Det er enormt effektivt.
Jeg forestiller mig at setuppet er super godt til få produkter - men jeg er nysgerrig på hvordan du ville gøre når du har et produktkatalog med markant flere produkter. Selv sidder jeg med +2000 forskellige produkter i tøjbrancen og kæmper med at finde et godt setup.
Så helt kort spørgsmål. Vil dette setup fungere til større produktkataloger? I så fald hvordan ville du gribe det an? ☺️
Uden tvivl. Setuppet passer rigtig godt til hvor vi er i dag, men det vil kræve en markant ændring hvis vi havde flere tusinde produkter. Jeg tror, hvis det var mig som sad med ansvaret for så mange varenumre, så ville jeg bruge krudt på at promovere:
- Produktkategorier
- Brands
- Unikke offers / udsalg
Og så drive trafikken ind på bestemte landingpages, hvor der så er samlet flere produkter. Jeg ville kigge på om der er bestemte produkter, som trækker flere besøgende end andre, bruge dem som fokus i annonceringen, men gøre det let for brugerne at købe flere ting i samme ordre. Det kunne være gennem tiered discounts eller en gave ved x.xxx kr. ordrestørrelse.
Jeg er nysgerrig på hvordan du arbejder med det Ad library, det har jeg ikke hørt om før, men virker stærkt ift. social proof. Det må du meget gerne fortælle lidt om :-)
Rigtig mange har spurgt ind til det, så jeg tænker at lave en gennemgang snart, hvor jeg viser det i detaljer.
Hvordan er I kommet frem til den budgetfordeling blandt de 4 "tracks"?
Det er en blanding af, at vi kigger på:
1) Hvad kan vores remarketing "bære" (læs: frekvens og priser).
2) Hvad har vi testet som værende det rigtige budgetsplit mellem Traffic og Conversion.
3) Hvor længe kan vi vente på at få tilbagebetalt omkostningerne til alle de leads i vores e-mail markedsføring.
Jeg tror vi er landet et rigtig godt sted, men vi tester løbende på at justere på budgetterne, særligt på alle spor undtagen leadopsamlingen (her er vi rigtig tilfredse med vores investeringsniveau).
Det kunne helt sikkert være interessant at høre mere om, hvordan I konkret arbejder med jeres library opsætning. Men vil også meget gerne høre lidt nærmere i forhold til levetiden af krativer, som du taler om ad flere omgange. For umiddelbart er det modstridende med, hvad man ellers hører og læser andre steder. Jeg følger bl.a. Andreas Nielsen fra Confect, der ofte fremhæver det modsatte - at annoncører, der ofte udskifter deres kreativer, de oplever en markant bedre performance. Hvad er dine tanker om det? Hvad er levetiden på jeres kreativer, og hvor ofte producerer I nye?
I forhold til library, så påtænker jeg, at lave en guide ift. det, så gemmer det til den tid.Vi producerer ca. indhold hver uge til hver anden uge. Det som vi gør er, at tilføje omtrent 3-5 kreativer til vores conversion og remarketing track. Her tester vi forskellige hooks, modeller, scripts og formater på videoer. Levetiden er meget forskellig. Det kan være helt fra et par dage til flere måneder. Vores “bedste” kreativer” lever stadig efter de blev lanceret i oktober måned, få uger efter vi lancerede.
Jeg har lagt mærke til at anew sleep bruger forskellige Facebook sider som afsender. Hvorfor det?
Vi har testet det for at se hvordan det påvirker vores CTR på de forskellige kreativer. Umiddelbart har det to fordele:
1) Bedre CTR
2) Når man annoncerer med flere sider, så kan man eksponeres flere gange i ét news feed på én gang. Så principielt kan du have to annoncer i rap hos en modtager, fremfor bare den ene.
Hvad bruger du til at redigere videoer og billeder med? Jeg synes det kan være en rigtig tung proces.
Vi kører super lean og bruger Canva til billederedigering og CapCut til video. Det har gjort en verden til forskel at skifte fra Photoshop og Premiere Pro til de tools. Særligt på hvor lang tid det tager at lave kreativer, men også hvor "tunge" programmerne er.
Hvordan vurderer du hvornår en annonce skal stoppes? Er det efter et bestemt antal dage eller hvordan? 😊
Vi har en CAC som vi bruger til at vurdere. Alle annoncer får lov at bruge ca. 2,5 - 3 gange vores CAC før vi vurderer de vigtigste nøgletal (f.eks. ROAS).
Interessant, at I også kører et traffic-spor. Vi har selv haft en advertorial i Euroman på et tidspunkt, men oplevede ikke de vilde resultater (kørt af bureau), men synes, det kunne være interessant at tage op igen. Er det bare ganske almindelige SEO advertorials / linkbuilding artikler, I kører annoncering på? … I så fald er det umiddelbart ret imponerende.
Ja, det er ganske almindelige linkbuilding artikler. Det handler allermest om at skrive en journalistisk vinkel på dem. Derfor har vi også haft en journalist på, som brugte ca en time per artikel.
Jeg er som nævnt ved selv at lære Meta Ads more or less fra scratch, så har du nogle gode råd, er det meget kærkomment. Det kunne eksempelvis være anbefalinger til andre gode ressourcer - online kurser, blogs eller lignende.
Jeg vil foreslå GoLearn og Meta Blueprint. GoLearn er et godt sted at starte for mange ting.